ÜRÜN ÇEŞİDİ UYGULAMA DÖNEMİ YAPRAKTAN TOPRAKTAN UYGULAMA (DEKAR) |
Domates, Patlıcan, Biber | Fidelikte (2 uygulama) | 150-200 mL | 3-4 L |
Kavun, Karpuz, Salatalık v.b (Kabakgiller) | Erken gelişme döneminde İlk sudan önce Kol atımı başlangıcında Meyve döneminde | 150-200 mL | 3-4 L |
Kiraz, Şeftali, Elma, Armut, Kayısı, Erik, Nektarin v.b Yaprağını döken ağaçlarda | Budamadan hemen sonra Gözler uyanırken Çiçekten sonra veya ilk meyve oluşumunca Meyve olgunlaşma döneminde Meyve toplandıktan sonra | 200-250 mL | 4-5 L |
Bağ | Budamadan hemen sonra Gözler uyanırken Çiçekten önce Koruk döneminde Hasattan sonra | 200-250 mL | 4-5 L |
Zeytin | Budama ya da sonrası Çiçekten önce Yaz sürgününde | 250-300 mL | 5-6 L |
Pamuk | 8-10 yapraklı iken (sadece bitki sıralarına) Taraklanma öncesi ve çiçeklenme dönemi İlk koza dönemi | 250-300 mL | 5-6 L |
Turunçgiller | Çiçek öncesi Çiçek sonrası Haziran döküm öncesi Hasattan hemen sonra | 250-300 mL | 5-6 L |
Lahana, Karnabahar, Brokoli, Brüksel Lahanası, Kışlık Ürünler ve Marul | Erken gelişme döneminde 15-20 gün sonra (2-3 uygulama yapılır) | 200-300 mL | 5-6 L |
Çilek | Kış dönemi sonunda Çiçeklenme öncesi ve sonrası Hasat süresince 15 gün ara ile | 150- 200 mL | 3-4 L |
Süs Bitkileri | Gülde uyanma dönemi başında Tomurcuk fışkırması Gelişme dönemi boyunca 20 gün ara ile | 150-200 mL | 4-5 L |
Fidancılıkta | Gelişme dönemlerinde 2 uygulama | 200-250 mL | 2-3 L |